Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 2. toukokuuta 2016

Toukokuun alun luonto-ja vappukuvat

Kylläpäs meitä vapunjuhlijoita tänä vuonna hellittiin ihanalla ja lämpimällä vappusäällä! Tuntuu, että luonto on muutamassa päivässä alkanut tarjota hurjasti elämyksiä, kasvit ovat alkaneet availemaan silmujaan, kukat kukkia ja linnut ovat jo pesintä ja hautomispuuhissa, sekä perhoset ja hyönteiset heränneet talviuniltaan-kyllä se kevät nyt vihdoinkin on tässä ja nyt! Ihan joka vuosi sitä on aivan yhtä huumaantunut näistä kevään merkeistä, valosta, lämmöstä ja luonnon heräämisestä.Tuntuu, että luonto tarjoaa ihania elämyksiä, kun vaan huomaa ne ja nauttii niistä täysin siemauksin. Itse pääsin niistä osalliseksi vapun aikana, ihanassa Ruissalon kansallispuistossa Turussa. Ruissalon saari on monille tuttu sen monipuolisesta luonnosta, laajoista tammimetsistä, Ruisrocista, Saaroniemen leirintäalueesta, kasvitieteelisestä puutarhasta tai Honkapirtistä, jonne voi pistäytyä kahvittelemaan tai vaikkapa hernekeitolle, monille paikka on ulkoilualueena vertaansa vailla. Saarella voi ihailla kävelyreitin varrella myös todella kauniita pitsihuviloita ja uimahuoneita.Kaunista, eikö vaan?

Olisihan se aika mukavaa astua tuosta portista salaiseen puutarhaan tai vaihtaa uikkarit tuossa vaaleanpunaisessa uimahuoneessa, eikös vaan?

Vielä pari sanaa ja kuvaa myös jo juhlitusta vapusta, siihen kuuluu monille tietyt traditiot, liittyvät ne sitten tekemisiin tai ruokiin. Monille vappu ei tule ilman näitä:Näistä pääsin myös nauttimaan Turun vappuvierailullani;)Kuten olen kertonut jo aiemminkin sanoin ja kuvin, minä pidän rannoista ja merestä, nuorena pääsin nauttimaan Turun saaristosta, Parainen ja Nauvo, sekä Airisto tulivat tutuiksi ystävien kanssa veneillessä ja purjehtiessa.Tuntuu, että tänään voisin liittää tähän postaukseeni tekstiä ja kuvia hurjan määrän, mutta säästän niitä tuleviin postauksiin. En kuitenkaan malta olla laittamatta vielä muutamaa kuvaa tähän;)Fiilistellään alkanutta toukokuuta ja ihanaa luontoa!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos