Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Stressiluennolla, uusi kevätilme ja tuomen huumaava tuoksu ja kauniit kukat

Tänään oli töissä järjestetty hyvinvointipäivään liittyen luento stressistä. On siis olemassa ns.hyvää, sekä pahaa stressiä, aiheesta luennoimassa oli työpsykologi. Meistä jokainen on varmasti joskus kokenut olevansa stressaantunut, silloin kannattaa miettiä; Mistä tuntemus johtuu, onko tilanne hetkellisesti ylikuormittava, vai onko esim.työtilanne, hlökohtaiset asiat tai joku muu syy reaktioon ja ennenkaikkea voiko, täytyykö ja pystyykö asialle tekemään jotakin!?
Ihmisten sietokyky erilaisiin "ärsykkeisiin" on kovin erilainen, toiset pärjäävät pitkään stressaavassa tilanteessa, eivätkä sanottavammin edes kärsi tilanteesta, saattavat jopa yltää huippu suorituksiin kyseisessä tilanteessa ja joku toinen taas ei saa nukutuksi, ei saa tehdyksi töitään, jopa päivittäisten askareiden hoitamiset tuntuvat täysin ylitsepääsemättömiltä.Tänään on ollut myös oman itsensä hemmottelu päivä, olen jo pitkään halunnut uutta kevätilmettä, ja vihdoin tälle päivälle sain kampaajalle ajan, tuntuu että se aina piristää ja rentouttaa, kun pääsee kampaajan tuoliin, tälläkin kerralla odotus toi toivotun lopputuloksen;)
Kevääseen kuuluu monien, monien muiden asioiden lisäksi tuomen kukat ja se huumaava tuoksu. Tuomi tuo mieleen koulujen päättymisen ja kesäloman alun. Tuomi täydessä kukassa tuoksuu huumaavasti, jonkun mielestä tuoksu on jopa pistävä.
Jos tämän päivän haluaa jotenkin yhteenvetää, niin ei pöllömpi päivä noin kaiken kaikkiaan! Tuntuu, melkein että viikot viuhuvat kovaa vauhtia eteenpäin ja kesäkuu lähenee lähenemistään. Koululaiset ja opiskelijat odottavat jo hartaasti odottamaansa kesälomaa, me muut luultavasti pähkäilemme koska lomansa pitää, joku onnekas on jo ehkä päätöksensä tehnyt, kuten minä, aijon lomailla ruhtinaallisesti pitkän kaavan mukaan ja toivon ihania kesäsäitä kaikille lomailijoille.Kesä on mielessä lähes päivittäin, tänäänkin...mustikat kukkivat, enää ei saa tulla yöpakkasia, että saadaan mustikoita.Tänä aamuna oli hieman viimeaikaisia aamuja viileämpää ja mieleen hiipi ajatus kylmistä ja sateisista kesistä! Iik, ei sellaista kesää tänä vuonna;)Toistan nyt itseäni, mutta muistutan taaskin, että mikäli harrastatte kuvaamista, nyt jos koskaan kannattaa kantaa kameraa mukanaan, saat taltioitua tämän ihanan kevään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos