Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 24. toukokuuta 2016

Onko bloggaajalla paineita?

Kuten monet meistä bloggaajista seuraavat myös muiden blogeja, niin minäkin, luin niitä jo ennen kuin itse aloin pitämään omaani. Olen sivunnutkin tätä aihetta aiemmassa postauksessani 10.5; millaisia blogeja ja bloggaajia.
Mieleeni tulee usein lukiessani jonkun elämästä, että onko kaikki aina ihan niin, kuin annetaan ymmärtää ja onko tekstit tarua vai totta? Toinen asia jota tulee mietittyä on kuvat, miten ihmiset "esiintyvät" kuvissaan ja millaisia kuvia julkaisevat. Jokainen päättää itse julkaiseeko itsestään kuvia, avaako kotinsa kaikelle kansalle, onko perhe, ystävät ja muut läheiset mukana postauksissa tai kirjoittaako omasta elämästään, vai ovatko aiheet ihan mielikuvituksen tuotetta...Bloggauksen alussa pitää päättää myös esiintyykö omalla nimellään vai ns.nimimerkillä. Moni varmasti tutkii vastaavanlaisten blogien sisältöjä, kuin millainen oma blogi on, miten joku toinen kirjoittaa, millainen blogin alusta on valittu, millaisia aiheita ja asioita käsitellään ja millaisella tyylillä lukijoita lähestytään...Blogejahan on valtavasti ja vaikka ja mistä aihepiireistä. Millainen blogi sitten saa paljon seuraajia ja miksi? Monet ovat valinneet aiheensa blogiinsa oman mielenkiintonsa pohjalta, mistäpä sitä paremmin osaisikaan kirjoittaa;)Olisi aika mielenkiintoista tietää kokevatko bloggaajat paineita, tarkoitan siis bloginsa sisällöstä, kuvista ja vaikkapa postaustensa säännöllisyydestä? Aina ei varmaan huvita, ehdi tai jaksaisi kirjoittaa, toisinaan voi olla ajatus tai aihe kateissa. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ei kannata kovasti vertailla omaa blogiaan, postauksiaan, sisältöä tai kuvia muiden blogeihin. Sillä jokaisen blogi on juuri sen pitäjän mäköinen ja niin minusta pitääkin olla, persoonan pitäisi näkyä. Ole reilusti vaan oma itsesi omassa blogissasi.On turha keksiä/ luoda itselleen paineita, ellei sellaisia oikeasti edes ole ja jos bloggaaminen tuntuu pidemmän aikaa rasitteelta ja epämiellyttävältä, mieti pitäisitkö taukoa tai olisiko aika lopettaa tai kenties aloittaa ihan uusi blogi, ihan toisenlainen kuin se edellinen?Bloggaamisen iloa ja kivaa viikon jatkoa!

Olisi muuten todella kivaa kuulla millaisia ajatuksia bloggaaminen sinussa herättää?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos