Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 17. toukokuuta 2016

Mistä syntyy onnellisuus?

Oletko onnellinen? Hieno juttu, jos vastaat myöntävästi, entäpä jos vastasitkin en? Pysähtyykö sitä arjessaan miettimään onnellisuutta! Mitä se onni ja onnellisuus oikeastaan edes on? Lienee itsestään selvää, että monet ajattelevat onnen ja onnellisuuden syntyvän hyvin arkisistakin asioista ja sitten niistä maailmoja syleilevistä ajatuksista. Ikäkin vaikuttaa varmasti vastaukseemme siitä, mitä onni on.Kun kysytään mistä on onnellinen, on vastausten kärjessä useimmiten ainakin nämä: Terveys ja ihmissuhteet, työ ja perhe, tähän listaan sisätyvätkin jo ystävät ja lapset. Voiko ilman työtä olla onnellinen, entä ellei ole terve, ellei ole perhettä, ystäviä, ihmissuhteita tai lapsia, onko sitten automaattisesti onneton? Ei, enpä usko, että on. Monille onni syntyy pienen, pienistä arkisista jutuista, vaikkapa siitä, että aurinko paistaa, jaksaa nousta sängystä, voi käydä kahvilla ystävän kanssa, soittaa kaverille tai saa ruokaa pöytään, vaatetta päälle ja on katto pään päällä, niinpä, onni taitaa olla jokaiselle meistä vähän eri asioita ja sitten niitä, joita jokainen mieltää onneen ja onnellisuuteen kuuluviksi.Miethän sellaista hetkeä kun olet ollut ihan mielettömän onnellinen, millaiselta se tuntui? Miksi miellät juuri kyseisen asian tai hetken onnelliseksi? On tärkeää aina toisinaan tuntea onnea, aivan kuin muitakin tunteita.
Kesäilta ja istut laiturilla, aurinko on paistanut koko päivän ja päivän kuumuus viipyy vieläkin ilmassa, järvenpinta on aivan tyyni, etäältä kuuluu vain lokkien kirkuna, siinä on onni! Meistä jokaisella on vastaavanlaisia omia onnen kokemuksia, huonona päivänä kannattaa kaivella muistin sopukoista muutama onnellisuus muisto ja hekumoida hetki onnen huumassa, usko pois, se kannattaa mustaaki mustempana päivänä.Olkaamme onnellisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos