Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 9. toukokuuta 2016

Mikä inspiroi?

Mikä meitä inspiroi, mikä minua inspiroi? Jos mietin valokuvaamista, niin tällähetkellä aivan ehdottomasti valo, kevät, luonto, vihreys ja lämpö. Kuvaaminen ja kohteiden etsiminen ja löytyminen on aina yhtä kiehtovaa, kuvattaessa tulee kiinitettyä huomiota yksityiskohtiin. Rumuuskin voi linssin läpi tuntua kauniilta, kiehtovalta ja inspiroivalta. Kuvaamiseen pätee mielestäni hyvin toteamus, että kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu...eli jos on tottunut aina tai ainakin usein kuvaamaan ns.tuttuja ja turvallisia kohteita vaikkapa ihmisiä, jossain kohtaa ne saattavat alkaa jo kyllästyttää ja voi innostua vaikkapa kulkuvälineistä ja alkaa kuvaamaan niitä.Tänään minua inspiroi kasvit ja valo, kuvat liitän tähän postaukseeni. Minua myös huolestuttaa, sillä yhtä mielikuvauspaikkaani myllätään näköjään kovalla kädellä, ranta missä olen ollut useasti kuvaamassa on jonkinlaisen myllerryksen kynsissä ja alueelle ollaan käsittääkseni aloittamassa mittava rakennusprojekti, miten se vaikuttaa luontoon, lintujen pesintään, rannan virkistyskäyttöön ja rannalla liikkumiseen? En ole käynyt vielä paikan päällä, mutta surullisena todennut asian bussin ikkunasta. Jossakin kohtaa muistan myös kuulleeni, että projekti oli jonkin aikaa jäissä, koska alueella oli käsittääkseni liito-orava yhdyskunta.Vaikken aktiivinen luonnonsuojelija olekaan, on luonto ja siihen liittyvät asiat lähellä sydäntäni, luonto on niin korvaamattoman hieno ja meistä kaikilla on mahdollisuus nauttia ja iloita siitä, sekä inspiroitua siitä. Musiikintekijät, kirjailijat, maalarit ja monet, monet muut saavat inspiraationsa luonnosta, enkä yhtään ihmettele! Miten voi olla inspiroitumatta, onko mahdollista ettei mistään saa kiksejä? Onko silloin tunneköyhä ja kylmä ihminen? En tiedä, mutta jotenkin minun on mahdotonta ajatella, ettei luonto koskettaisi millään tasolla-olisi ikäänkuin yhdentekevä?Inspiraatioon sysäys voi tietysti eri ihmisille tulla aivan eri asioista. Kun itse innostuu ihan tosissaan jostakin ja hehkuttaa ideaansa muille, jotka eivät lainkaan ymmärrä ideaasi, pitää muita luultavasti omituisina, miten noi ei siis tajua? Luultavasti niin voisi kohdallani käydä esimerkiksi jos ehdottaisin innosta puhkuen jollekulle ystävistäni, että mennään yövalokuvaamaan merenrannalle, joka minusta siis on mielettömän hieno idea;)Voi tosin olla, että joku saattaisi hyvinkin tästä kanssani innostua, mene ja tiedä...täytyypäs kysellä;)Inspiroitukaa hyvät ihmiset, mistä tahansa ja ihan tosissanne!!


2 kommenttia:

  1. Johan löysin tänne. Kiitos vinkistä. Luonto on minullekin tärkeä. Turkissa tykkäsin myös kuvata ihmisiä. Suomessa ollaan niin yksityisiä, että en ole uskaltanut. Onneksi siis on kukkaan puhkeava luonto, tällä hetkellä. Joskus mietin, että kuinka monta kertaa voi kuvata saman rannan. Istanbulissa mietin, että kuinka monta kertaa ne samat kulmat. Loputtomiin, jos niin tuntuu. Luonto on ainainen ihme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit tänne;) Ihmiset kuvaus kohteena olisivatkin kiintoisia, mutta moni on tarkka yksityisyydestään.

      Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos