Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 28. toukokuuta 2016

Kesäretkellä Harakan saaressa

Aamu valkeni tänään aika harmaana ja minä mietin, että alkaako satamaan...onneksi ei, sillä tämään oli odotettu retkipäiväni ystävättäreni kanssa Harakan saarelle. Harakkahan on aivan mantereen vieressä Helsingin Kaivopuiston edustalla ja venematka sinne kestää vain muutaman minuutin. Voisi sanoa, että saari on lintujen kansoittama ja näin pesintä aikaan osia saaresta onkin suljettuna, jotta saarella vierailijat eivät häiritse pesiviä lintuja.Saarella pesii paljon lokkeja ja hanhia, joillakin oli jo poikasia ja jotkut vielä hautoivat, saimme olla saarella aivan rauhassa, koska lisäksemme näimme vain pari muuta henkilöä, mutta pesivät, sekä poikasiaan suojelevat linnut olivat kyllä tietoisia vierailijoista ja antoivat kyllä heti ymmärtää, jos osuit liian lähelle pesää tai poikasia. Ainutlaatuisen luonnon lisäksi saarella on luontotalo, missä voi vierailla arkisin. Totta puhuakseni olisi ollut tosi kiva päästä myös käymään niemen kärjessä, missä näkyi paljon lintuja ja ranta oli muutenkin tosi kaunis, mutta pesintäajan takia se on suljettu yleisöltä. Saaren näköalapaikalta oli kuitenkin huikeat maisemat suoraan merelle.Saarella on myös tiloja taitelijoille, joita he voivat halutessaan vuokrata ja saarella järjestetään myös näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia.

Saarella tulee varmaan vierailtua joskus toistekkin tai sitten viereisellä Särkän saarella. Kuvattavaakin saarella riitti, meno-ja paluumatkalla tuli kuvattua myös.Saari on mielenkiintoinen kohde luonnosta, linnuista ja historiasta kiinnostuneille, näköalapaikalla voi syödä vaikkapa eväitä tai ihailla upeaa merimaisemaa.Olipas kiva retkipäivä, suosittelen Harakan saarta kohteeksi, tosin ehkäpä lintujen pesintä ajan ulkopuolella, jos haluat päästä tutustumaan saareen laajemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos