Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 13. toukokuuta 2016

Ihanat kesäkukat

Tänään olen sitten vihdoin saanut hankittua kesäkukkia. Minä pidän kukista paljon...ja tämä alku kevät /kesä on minulle sellainen hetki, kun suuntaan kukkaostoksille, kesäkukkia on aivan "pakko" saada. Hyvissä ajoin jo ennen kukkien hankintaa tulee selailtua puutarhalehtiä, kirjoja ja nettisivuja ja suunnitella tulevia hankintoja. Olinkin siis jo miettinyt etukäteen mitä haluaisin ja minkä värisiä kukkia. Yksi suosikki kesäkukistani on aivan ehdottomasti orvokki, siispä ainakin ne olivat ostoslistallani, pelargoneja piti myös saada, muratit sopivat kauniisti istutuksiin, tähtisilmät niinikään ovat kauniita ja lobelioita pitää myös olla...tätä listaa voisin jatkaa ja jatkaa, mutta järjen ääni onneksi oli kukkaostoksilla mukanani;)Kukkaostoksilla törmäsin kahdessa ensimmäisessä myymälässä mielestäni hämmästyttävään asiaan...nimittäin orvokkeja ei joko ollut tai ne olivat todella huonolaatuisia, kuihtuneita, kuivuneita tai paleltuneita! Melkein pienoinen paniikki alkoi hiipiä mieleeni, siis mitä?? Ei orvokkeja? Onneksi kommas paikka toden sanoi ja sain kuin sainkin orvokkeja, onneksi, koska niitä nyt vain pitää kesäkukka istutuksissani olla.Huomiseksi on luvattu runsaita sateita, istuttelin nyt illalla osan kukista ja projekti jatkuu huomennakin, kaikkea ei tarvitse tehdä heti. On ihan hyvä miettiä myös vähän millaisiin ruukkuihin, mitä kukkia ja minne asettelee ruukut. Kukat vaativat vähän vaivaa, vettä, lannoitusta, vanhojen kukintojen nyppimistä , mutta ah! Palkitsevatkin sitten runsaalla kukinnalla ja antavat hyvin hoidettuna iloa pitkälle syksyyn.Kuten joka kevät, niin nytkin löytyi myös uusia kukkatuttavuuksia, minun mukaani lähti ihana pink kisses niminen ruukkuneilikka, aivan ihanat aniliinin lilan sävyiset kukat ja tuoksu! Ihastuin tähän kaunokaiseen välittömästi. Tältä ostosreissulta ei vielä lähtenyt mukaani yrttejä, mutta niitäkin aijon kyllä vielä istuttaa. Olen laittanut myös persiljaa, salaatteja, tilliä ja retiisejä itämämään, ja osa niistä onkin jo itänyt hienosti.Millaisia kesäkukkia olet hankkinut tai aijot hankkia?

Huomenna onkin sitten Helsinki city run juoksutapahtuma johon osallistuvat ystäväni ja minä menen maalialueelle heitä vastaanottamaan.

Hyvää viikonloppua kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos