Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Onko kivaa?

Tapasin tänään porraskäytävässä työkaverini, joka työskentelee fyysisesti eri kerroksessa kuin minä ja vaihdoimme siinä pikaisesti kuulumiset tyyliin; Miten menee? Johon hän totesi, että mulla on kivaa töissä. Sanoin hänelle, että kiva kuulla, aika harva sanoo noin. Päättelimme siinä yhteistuumin, että jos on monia erilaisia työtehtäviä ja tapaa erilaisia ihmisiä työn mielekkyys ja vaihtelevuus pitää motivaation ja innostuksen yllä ja kokee, että töissä on kivaa.

Töissä vietetään kuitenkin niin paljon aikaa, että soisi ihmisten viihtyvän töissä, toki siihenkin vaikuttavat monet eri osatekijät. Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että jos toistuvasti ja usein kokee ikäväksi lähteä, tai olla töissä, kannattaa miettiä mikä moiseen on syynä.Onko sinulla töissä kivaa? Koetko olevasi tärkeä, arvostettu ja onko työsi mielekästä, saatko onnistumisen fiiliksiä tai oletko niiden onnellisten joukossa jotka ovat ns.unelma ammatissaan? Jos voisit tehdä ihan mitä tahansa työksesi, mitä se olisi ja miksi? Oletko opiskellut ammattiisi vai oletko ikäänkuin ajatunut alalle? Millainen työilmapiiri työpaikallasi on, ovatko työkaverisi mukavia, entä millainen työkaveri itse olet ja luotko ympärillesi mukavan työilmapiirin vai masennatko kenties omalla käytökselläsi muita ja luot jopa huomaamattasi ympärillesi epäviihtyisän ilmapiirin, mietihän asiaa hetkinen!Mitenkäs muuten huiskii, onko kivaa?
Sanonta kuuluu, että jokainen on oman onnensa seppä, mutta kyllä omaankin hyvinvointiin vaikuttaa monet muutkin, oma lähipiiri, perhe, ystävät, työkaverit, harrastusten kautta tulleet tutut ja monet, monet muut ihmiset. Usein fiilis on monen yhteisvaikutuksen summa, hyvin alkanut päivä voi lopulta kääntyä pahaanmieleen ja ärsytykseen, joskus se aurinko kyllä paistaa myös risukasaan. Täytyy yrittää muistaa, että olisi ainakin suhteellisen usein sitä kivaa ja sopiva määrä sitten sitä toista, jos kerran on ihan pakko;) Tavoitteekseen voisi ottaa, että on kivaa, siispä Have fun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos