Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Me bloggaajat ja kuvaajat

Me kaikki, jotka bloggaamme olemme aloittaneet sen mitä erilaisimmista syistä. Luultavasti meistä myös useimmat valokuvaavat.
Ja uskoakseni luemme myös itse muiden blogeja? Itse luen hyvin erilaisia blogeja, luettavikseni valikoituvat tietysti sellaiset joiden aihepiiri jollakin tasolla kiinostaa itseäni. Aloin lukemaan ystäväni suosituksesta ulkosuomalaisen blogia ihan ensimmäiseksi, blogia kirjoitti henkilö joka asui ulkomailla ja muutti pitkään siellä asuneena takaisin Suomeen. Aluksi kiinostuin juuri tästä blogista sen aihepiirin takia, itsekin ulkomailla asuneena ja vieläpä samassa maassa ja kaupungissa aihe tietysti oli mielenkiintoinen, lisäksi blogissa oli hienoja kuvia, ja koska harrastan valokuvaamista itsekin, sekin oli syy jäädä seuraamaan kyseistä blogia.
Kyseisen blogin lisäksi luen mm.valokuvaukseen liittyviä, luontoaiheisia, puutarha, lifestyle, sisustus ja ihmissuhdeblogeja- kuten huomaatte, aikamoinen kimara, aika erilaisia blogeja. Usein blogit eivät ole täysin rajoittuneita vain aiheyhteyteen, vaan useimmat meistä kirjoittavat pääasiallisesti aiheesta, mutta usein myös paljon muusta, aivan kuten itsekin teen.Millainen sitten on hyvä blogi? No, asiallinen, elämänmakuinen, plussaa on kirjoittajan oma tyyli, ja ehdottomasti kuvat, jotka saavat blogiin elävyyttä, on tietysti mukavaa jos bloggaaja on kertonut itsestäänkin jotakin, jotkut kirjoittajat ovat blogissaan kovin avoimia ja blogi saattaa joissakin tapauksissa olla myös kirjoittajalle terapiaa, saa avauduttua itselle kipeistä asioista tuntemattomille lukijoilleen anonyymisti, niin halutessaan ja saada blogin kautta vaikkapa vaikeaan tilanteeseensa vertaistukea. Yllätävänkin isoista asioista ihmiset blogeissaan haluavat kirjoittaa ja käydä itselleen tärkeitä, kipeitä ja koskettaviakin asioita kirjoittamisen kautta läpi.
Mielestäni hyvän blogin tunnusmerkkejä ovat myös asiat, jotka saavat lukijan vaikkapa hyvälle tuulelle tai blogista voi saada ideoita, vinkkejä, ohjeita, tai ajattelemisen aiheita, mitä erilaisempia kokemuksia, blogeihinhan voi jäädä jopa "koukkuun" ja kirjoittavathan monet vaikkapa tv:stäkin tutut henkilöt blogeja, muotibloggarit ovat suosittuja, he antavat viimeisinpiä vinkkejä vaate, hius tai elämäntapa trendeistä, liikunta bloggaajat jakavat treeni -ja ruokavalio vinkkejä ja ohjeita.Ellet itse vielä kirjoita blogia, niin oletko koskaan tullut ajatelleeksi edes aloittavasi? Nyt voin olla väärässäkin, mutta minusta tuntuu, että naispuolisia bloggareita on enemmän kuin miehiä? Olen kyllä lukenut muutamia miestenkin kirjoittamia blogeja, ainakin valokuvausblogeja löytyy miesten ylläpitäminä. Miehisen näkökulman lukeminen eri aihepiireistä on mielenkiintoisaa ja mielestäni bloggaaminen sopii aivan hyvin miehillekin, aihepiireistä ei ole pulaa ja varmasti lukijoita riittäisi.
Voi olla, että monet lukevat vain blogeja, mutta eivät itse koe tarvetta blogata, tai tuntuu ettei osaa kirjoittaa tai ettei juttuni kuitenkaan ketään kiinostaisi tai aika ei riitä blogin päivittämiseen koska tokihan lukijat haluavat lukea suhteellisen usein päivitettävää blogia, useamman päivän hiljaiselo ei innosta jatkamaan blogin seuraamista. Jos muuten ei syystä tai toisesta pysty päivittämään blogiaan säännöllisesti on kohteliasta lukijoitaan kohtaan kertoa siitä heille jo etukäteen. Entäpä sitten valokuvat blogissa, niin tietysti ne liittyvät blogin aihepiiriin ja ovat ajankohtaisia, toki voi liittää muuten vain blogiin sopivia vanhempiakin otoksiaan, ei aina tarvitse olla juuri otettuja uusia kuvia. Tästä poikkeuksena ehkä trendejä seuraavat blogit, joiden tarkoituksenakin on tarjota lukijoilleen sitä viimeisintä ja tuoreinta tarjontaa.Jos bloggaat ja valokuvaat itse, laitahan oman blogisi linkki, tutustun mielelläni lukijoideni blogeihin, kiitos jo etukäteen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos