Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Helsingin aamu linssin kautta koettuna

Aamu varhaisella hyppäsin bussiin kamera mukanani ja suunnistin Helsinkiin. Kevätaaamu oli juuri sellainen kun toivoinkin, aurinkoinen ja tyyni.Töölönlahti oli ajatuksissani, kun mietin minne Helsinki päiväni reitti vie, ja lähdin toteuttamaan reittiäni Taidemuseo Kiasman kulmilta, jatkoin rantaa pitkin, ohi Oopperan ja ihailin Linnanmäen maailmanpyörää ja Linnunlaulun pitsihuviloita lahden vasta rannalla. Rantareitti ja puisto tarjosivat paljon myös linnuista kiinnostuneelle nähtävää.Bussissa matkalla mietin, että ketä kaikkia bussissa on, ja minne he kaikki ovat lauantaiaamulla näinkin aikaisin jo matkalla. Osa oli selkeästi menossa töihin, nuoria salikasseineen aamutreeneihin ja sitten kirjava joukkio muita kuka matkalle minnekin? Rannassa ja puistossa kiinitin huomioni ainakin hanhiin, silkkiuikkuihin, rastaisiin, lokkeihin, peippoihin ja muutamiin muihinkin lintuihin. Kaupunki alkoi heräillä lauantaiaamuun, pyöräilijöitä, lenkkeilijöitä ja koiran ulkoiluttajia oli jo liikkeellä, kun jatkoin matkaani ja tarkensin aina välillä kamerani kohteeseen.Töölönlahti puistoineen on kaupunkilaisille oiva paikka nauttia luonnosta ja seurata sitä aivan kaupungin ytimessä.
Kunhan kevät tästä etenee ja kesä saapuu, teen varmasti itsekkin uuden kuvausreissun samoihin maisemiin, voisin mennä vaikkapa lahden toiselle puolelle. Mitenkäs te olette viettäneet tätä kaunista kevätpäivää? Aamulla ulos lähtiessäni ihalin vanhan talon puutarhaa naapurustossa, siellä kukkivat jo krookukset, sinililjat ja lumikellot, huomaa että ihan muutamassa päivässä silmut on kasvaneet ja paikoitellen jopa jo hieman auenneet, valkovuokot alkavat kukkia ja näinpä jo aurinkoisella seinustalla voikukkiakin.Itse jatkan tätä lauantaitani, mm.laittamalla talvivaatteita jo varastoon, siivoamalla vähän terassia ja vaatekaappeja, sekä istutuspuhilla. Ai niin, kuvausreissulta kotiin lähtiessäni pistäydyin puutarhamyymälässä ja mukaani lähti sieltä aina yhtä ihanat; orvokkiamppeli ja monia pelargonioita, oli ihan pakko jo ostaa ne;) Taidanpa viettää tovin jos toisenkin tänään myös puutarhakirjoja ja lehtiä sekä nettiä tutkimalla ja ideoita niistä metsästämällä.Mukavaa lauantaita ja toivottavasti säätiedotus erehtyisi ja saisimme huomennakin nauttia tällaisesta kevätpäivästä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos