Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Vapaapäivä, kokonainen päivä aikaa tehdä ihan mitä huvittaa!

Aurinkoista lauantaiaamua vaan itse kullekin, kiva herätä kun aurinko paistaa ja on vapaapäivä, mitähän sitä tänään tekisi? Ellei ole suunnitelmia voi improvisoida, tehdä jotakin mistä todella tykkää tai sitten tehdä jotakin mistä ei niin pitäisikään, mutta homma vaan pitää hoitaa ja sitten kun on saanut sen asian hoidetuksi,voikin hyvällä omallatunnolla keskittyä johonkin kivaan, simple or what?

Minä olen ajatellut käyttää viikonlopustani osan pääsiäisvalmisteluihin, kylvää rairuohot, siivota, asetella kotiin vähän koristeita, suunnitella pääsiäismatkaa, tehdä kauppalistaa pääsiäisenpyhien ostoksista ja käydä myös ulkoilemassa kameran kanssa, tietenkin;)


Haluaisin itse oppia lisää valotuksesta ja valon merkityksestä kuvaamiseen.Onneksi aiheesta on saatavilla paljon tietoa ja netin keskustelupalstoilla tätäkin aihetta usein sivutaan.Luen usein kuvaamiseen liittyviä kysymyksiä ja niiden vastauksia, jotka on kirjoittanut Mikko Saari, asialliset vastaukset hänelle esitettyihin kysymyksiin ymmärrettävästi.Toinen hyvä tiedonhaku on digikuvauskirjat -ja erilaiset oppaat, ihan alkeista jo kehittyneemmille kuvaajille tarkoitettuja opuksia löytyy monia, itse olen opetellut juttuja mm. Pekka Punkarin kirjasta:Digikamerakoulu.


Toinen kiehtova juttu kuvaamisessa on varjot, ne luovat kuviin erikoisia tunnelmia ja yksityiskohtia tai saattavat myös tehdä kuvasta epäonnistuneen tai ihan huippuotoksen, siksi niin mielenkiintoista.Vähän samanlaisia juttuja saa aikaiseksi terävyysalueen rajoittamisella ja häivyttämisellä.Kannattaa muistaa myös sellainen asia, että ylivalotus keventää ja alivalotus korostaa kuvien värejä. Mieti vaikkapa aamun sumussa otettua kuvaa niitystä tai samaa kohdetta illalla auringonlaskussa, keskipäivän kovassa valossa tai jo hämärän laskeuduttua, niin osaat hahmottaa mikä merkitys edellä mainituilla asioilla on kuviisi.Kokeilkaa, kuvissanne eri juttuja ja huomaatte miten upeita kuvia saa osaamalla muutamia asioita valon merkityksestä kuvaamiseen.


Hieno tuo sää tosiaan, jos sinulla on aikaa tänä viikonloppuna, niin kokeilepas ottaa kuvia jonkin teeman ympäriltä.Valitse aihe vapaasti omien mieltymystesi joukosta; maisemat, rakennukset, eläimet, ihmiset tai vaikkapa tunne; ilo, suru, hämmennys, raivo tai vaikkapa rakkaus♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos