Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Ruokavalokuvaaminen

Pidätkö hyvästä ruuasta? Useimmat meistä pitävät...makuja on monia, joku on suorastaan hurahtanut aasialaiseen, toiset italialaiseen keittiön tarjontaan, tai pidät meksikolaisesta ja jotkut nyt vaan sattuvat pitämään muusista ja lihapullista;) jotkut rakastavat taas leipomista, oletko koskaan ajatellut yhdistäväsi kahta intohimoasi, ruuan valmistamista tai leipomista ja valokuvausta? Ellet, niin otapas joskus kuvia annoksistasi tai juuri uunista tulleista leipomuksistasi.

Millaista on sitten kuvata annoksia tai leipomuksia, jotta kuvista tulisi onnistuneita, mitä pitää ottaa huomioon ja miten luot ruokakuvistasi ainutlaatuisia ja houkuttelevia? No, tässäkin asiaa voi lähestyä minusta omien mieltymystensä kautta, mutta tietysti kannattaa kiinittää muutamiin asioihin huomiota.Sanotaan, että ruokakuvat olisi parasta ottaa luonnonvalossa, luoda kaunis kattaus ja panostaa;pöytäliinaan, aterimiin, astioihin ja somisteisiin.Toki tuotteen pitäisi olla aseteltuna kauniisti astiaan ja onnistunut ruoka tai leivonnainen. Jos innostuit kokeilemaan, kannattaa selailla erilaisia keittokirjoja ja selailla ruokalehtiä, niistä saa ideoita ja ajatuksia omiinkin kuviinsa.Voit vaikka koota omista ruoka-ja/tai leivonnaisistasi oman valokuva tai reseptikirjasi, kiva idea, eikö vaan?


Jos olet kova kokkailemaan ja leipomaan, sekä järjestämään juhlia, illanistujaisia tai muuta sen sellaista, muistahan seuraavalla kerralla taltioida aikaansaannoksesi, miten kauniit puitteet puutarha kesällä loisikaan tilaisuudellesi tai laituri , meri/järvi ja rantakalliot! Ideoita on ihan yhtä monia, kuin ideoijiakin, mitäpä jos tulevana kesänä kokoaisit ystävät yhteen ja viettäisitte kiireettömän lomapäivän hyvän ruuan ja mukavan yhdessäolon merkeissä ja muistojen lisäsi saisit ihania kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos