Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Raitista ilmaa ja luontokohteita

Toivottavasti olette nauttineet pääsiäispäivien upeista säistä, ei olisi juuri hienompia voinut toivoa! Kuten olette varmasti jo aiempien postausteni kuvista huomannetkin tykkään luonnossa liikkumisesta ja kun sain ystäviä kyläilemään pyhinä päätimme käydä muutamassa luontokohteessa.Kohteiksi valikoituivat Nuuksio ja Villa Elfvik.


Olen vieraillut Nuuksiossa aiemminkin, mutta kesällä, hieman mietitytti, että millaisessa kunnossa reitit ovat näin keväällä...hieman haasteita kohtasimme, liukasta ja märkää, kuten tähän aikaan vuodesta usein on, mutta raitis ilma, hieno sää ja ulkoilusta innostuneena kuvia napsien tuli kierrettyä useamman kilometrin reitti. Nuuksion luonto on ainutlaatuinen, ja luonnossa liikkuminen rentouttavaa ja rauhoittavaa ja jokainenhan voi valita reittinsä omien mieltymystensä mukaan.

Villa Elfvik taas on hieman erilainen kohde, jos olet kiinnostunut linnuista käy ainakin pitkospuita myöden Maarinlintutornilla, voit pongata muuttolintuja, vesilintuja ja laajan kirjon muita lentäviä;)Älä unohda kiikaria ja kameraasi!


Käymäni kohteet sopivat mielestäni myös lapsille, ja ainakin paikoitellen myös liikuntarajoitteisille, tarkistathan ennen vierailuasi soveltuvuuden omiin tarkoituksiisi, netissä on hyvät sivut kummastakin kohteesta, joten voit suunnitella oman retkesi etukäteen.Olemme aika etuoikeutettuja, kun suhteellisen lähellä asutusalueita on näin hienoja luontokohteita, joissa on runsas eläimistö ja kasvisto, sekä huikeita maisemia ja voit myös meloa Nuuksiossa.Jos saat vieraaksesi ulkomaalaisia joita luonto kiehtoo, suosittelisin näitä kohteita myös heille.


Molemmissa kohteissa on kahvilat, ja Nuuksiossa on mahdollisuus myös grillata ja syödä omia eväitä.Vierailtuani näissä kohteissa en ole voinut oikeastaan muuta, kuin ihmetellä ettei ole tullut useammin vierailtua näissä ja sitä, ettei aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, vaan vierailemisen arvoisia kohteita voi löytyä yllättävänkin läheltä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos