Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Miten säilytät kuviasi?

Meillä kaikilla jotka kuvaamme paljon on luonnollisesti myös paljon kuvia, miten sinä säilytät kuviasi? Onko sinulla kuvat siististi järjesteltynä kuvaus päivämäärän, vuoden, tai kenties aihepiirin mukaan?

Ovatko kuvasi muistkorteilla, sähköisissä albumeissa, muistitikuilla, CD:lle poltettuina, pilvipalveluissa, tai ihan perinteisissä albumeissa, oletko teettänyt kuvakirjoja vai kuulutko siihen porukkaan, joka ei koskaan järjestele, merkitse kuvaus aikaa ja/ tai paikkaa , ja kehitettyäsi kuvasi ne jäävät lojumaan piirongin laatikoihin tai kenkälaatikoihin?

Luulenpa, että itse kullakin löytyy useampia tapoja säilyttää kuviaan...

Silloin tällöin kannattaa uhrata hieman aikaa ja järjestellä, merkitä ja arkistoida vaikkapa vuoden aikana kertyneet kuvat.

Itse teetätän mieluisimmista kuvistani paperikuvat ja pyrin laittamaan ne albumeihin tai teetätän valokuvakirjan, näin mieluisimmat kuvat säilyvät.

Useimpiin kuviin on syntynyt melkeinpä tunneside ja kun vuosien jälkeenkin katselee kuviaan nousee mieleen muistoja, tunnelmia joskus jopa tuoksuja! Muistelehan vaikkapa jotakin matkakuvia katsellessasi, millaisia fiiliksiä sinulla oli kuvaushetkellä tai miksi kuvasit juuri kyseistä kohdetta, miltä kuvaamasi ihana ruoka-annos maistui tai millaisia mielikuvia joku maisema sinussa herättää, puhumattakaan henkilö, lemmikki tai juhlakuvista.

Ja tottahan se on, että kuva kertoo usein enemmän kuin tuhat sanaa! Kiinnitäpäs huomiota kuvissa esiintyvien ihmisten ilmeisiin, vaatetukseen, sää olosuhteisiin ja lukemattomiin muihin pikku juttuihin ja muistat yllättäen paljon kuviin liittyvistä tapahtumista ja tunnelmista tai miten joku asia on muuttunut vuosien varrella.Minulla on näiden kuvien ottohetkestä hyvä fiilis, silloin tuntui jo aika keväiseltä:)

Rentouttavaa ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua meille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos