Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Merkkiuskollisuus ja kuvapankit

Hei vaan, pirtsakkaa lyhyen työviikon alkua!
Mietin hetken mitä tämänpäiväinen postaukseni käsittelisi ja päätin, että puhutaanpa vähän merkeistä ja kuvapankeista.Kuten monissa hankinnoissamme suosimme usein tuote valinnoissamme tiettyjä merkkejä.Ostamme samaa shampoota, hiuslakkaa, partavaahtoa, puhdistusainetta, tai suosimme saman valmistajan vaatteita, kenkiä tai leipomotuotteita.Entä kuvaamiseen liittyvät merkit?
Teetkö hankintasi ns.merkki edellä eli vähän samaan tapaan, kuin jos olet mieltynyt johonkin tiettyyn automerkkiin, luultavasti seuraavakin kulkupelisi on samanmerkkinen.Vai oletko enemmän kokeilija tyyppiä ja päädyt rohkeasti kokeilemaan uutta? Usein ostoskäyttäytymistämme ohjaa monien asioiden yhteisvaikutus, suositukset, mainonta, tarjoukset, mielikuvat tai sattuma.


Kameroita on monia eri merkkejä, enkä aijo tässä alkaa vertailemaan niitä sen kummemmin, itsellänikin on ollut monen eri merkkisiä, nykyinen kamerani on Canon.Mieltymykset ohjaavat valintojamme ja turha niistä on alkaa kinaamaan, se mistä joku pitää, voi taas toiselle olla juuri se tuote, jota ei itse valitsisi.

Luin juuri mielenkiintoisen artikkelin kuvapankeista ja luvista kuvien käyttöön.Kuten tiedetään netti on pullollaan kuvia, joiden joukosta löytyy kuvia moniin eri tarkoituksiin, kokonaan toinen juttu sitten onkin, miten näitä kuvia saa omiin tarkoituksiinsa käyttää.On olemassa, sekä maksuttomia ja maksullisia kuvapankkeja.Kuvapankkeja löytyy koti-ja ulkolaisia, niihin on myös mahdollista saada omia kuviaan myytäviksi.


Oletko koskaan miettinyt hyödyntäväsi kuviasi rahallisesti? Haluaisitko nähdä kuviasi mainoksissa, kirjoissa, lehdissä, netissä tai jossakin missä nyt kuvia hyödynnetäänkään...niinpä, siinäpä mietittävää, miltä tuntuisi nähdä ottamiaan kuvia jossakin vai tuntuisiko miltään ja jos tuntuisi niin miltä? No, tähän kysymykseen on aika vaikeata vastatakin yksiselitteisesti ja viimekädessä jokainen päättää täysin itse miten ottamiaan kuvia käyttää tai jättää käyttämättä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos