Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 10. maaliskuuta 2016

Kuvaaminen intohimona!

Tuntuu, että lähestulkoon kaikki kuvaavat nykyisin ja ihan joka paikassa, eikö vaan? Tässä kohtaa pitäisi ehkä vähän miettiä, että mikä on sopivaa ja mikä ei.Itse koin kiusallisena sen, että bussissa edessäni istuva tyttö kuvasi ilmeisesti itsestään selfieitä, mutta minusta näytti ja tuntui ihan siltä kuin tuo vieras olisi kuvannut suoraan minua, entä onko oikein kuvata esim.onnettomuuden uhreja? Saako ylipäätäänkään kuvata ketään ilman asianosaisen lupaa?

Onko sopivaa sitten kuvata salaa, tai jakaa kuvia esim.sosiaalisessa mediassa...niinpä...kukaan ei vermasti haluaisi törmätä omiin luvatta julkaistuihin kuviinsa! Mieti siis aina kuvatessasi, onko se sopivaa, voiko määrätyissä tilanteissa kuvata ylipäätään ollenkaan?

Hyvä tapa vieraita kuvattaessa on aina ensin kysyä lupaa kuvaamiselleen, näin välttää aiheuttamasta mielipahaa ja matkoilla tämä on erittäin toivottavaa, ettei loukkaa tai jopa suututa ketään eri kulttuurin edustajaa, jossa kuvaamisesta saatetaan ajatella aivan toisin kuin meillä.

Luonnossa kuvaillessa kannattaa kiinittää huomiota esim.pesimäaikoihin, poikasiin ja suojeltuihin kasveihin, ettei häiritse tai vahingoita.
Ulkomailla ja nähtävyyksiä kuvaillessa kannattaa noudattaa ohjeistuksia, jos kuvaaminen on kielletty; tyydy siihen! Salaman käyttö on niinikään myös useissa kohteissa kiellettyä, jottei se vahingoita esim.maalauksia.

Kaikki tämä on meistä usemmille kuvausta harrastaville täysin tuttua, mutta saattaa niin helposti unohtua kokeneemmaltakin, kun intohimo vie sen täydellisen kuvan metsästämisen mukana;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos