Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Kameran hankkiminen ja muutama asia, jotka kannattaa muistaa ennen ostoksille lähtöä

Jos olet hankkimassa itsellesi kameraa tai vaikkapa päättänyt ostaa uuden vanhan tilalle, mitä kaikkea tulisikaan ottaa huomioon?
Yleensähän hankintaa on harkittu etukäteen, nähty kenties mainos tai jos olet ollut onnekas, olet saattanut saada kameran jopa lahjaksi.Ja kuten harrastusten kanssa usein tuppaa käymään, kun taidot karttuvat, alkaa kaluston suhteen vaatimuksetkin kasvaa...jos aiemmin kävit ryhmäliikuntatunneilla, vanhassa jo kulahtaneessa t-paidassa ja parhaat päivänsä nähneissä verkkareissa, kohta halajat jo ominaisuuksiltaan hieman laadukkaampia liikuntavaatteita ja niin käy myös hyvin helposti muidenkin harrastusvälineiden vaatimustason.

Kannattaa tutkia mm.vaihtopörssejä ja tarjouksia, kun halajaa parantaa välineistöään, muista myös, että voit hyödyntää hyväkuntoista, kunnossa olevaa kameraasi hankkiessasi uutta, toisinaan saa myytyä oman vanhan laitteensa ihan kelpo hintaan ja joku onnellinen tekee hienon löydön. Jos taas olet hankkimassa lisävarusteita jo omistamaasi kameraan kannattaa ehdottomasti seurata alan lehtiä, lukea vertailuja, tutkia eri merkkejä ja ominaisuuksia ja ennen kaikkea harkita mihin tarkoitukseen on jotakin hankkimassa; Haluatko vaikkapa kuvata yksityiskohtia, harrastatko taidekuvausta, potretteja, hlökuvaamista, urheilutapahtumien taltiointia vai pidätkö maisemien tai eläinten kuvaamisesta?Keskustele muiden alan harrastajien kanssa, kysele , käytä myyjän ammattitaitoa ja kysy kaikesta mikä sinua mietityttää...tutustu myös netin hyviin alaa käsitteleviin kirjoituksiin ja sitten alatkin olla valmis ostoksille.

Kun itse olin hankkimassa digikameraani luin paljon netistä löytyviä hyviä kuvaamista käsitteleviä sivuja ja sain monta hyvää vinkkiä hankintani tueksi.Kertokaahan millaista kuvaamista harrastatte ja millaista kalustoa käytätte, minkä merkkinen kamerasi on ja miksi olet päätynyt valitsemaan juuri kyseisen mallin tai merkin?

4 kommenttia:

 1. Hei, Carola.

  Eksyin blogiisi blogit.fi-sivun kautta. Meikäläisen kuvauskalusto on vanhempaa mallistoa. Kuvaan Nikon D3100:lla, ja käytän usein vanhoja manuaali linssejä. Varsinkin ukin vanha Helios 44M-4 on mieluisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiina, mukavaa, että olet löytänyt blogini ja kiitos kun kirjoittelit millaisella kalustolla kuvailet.Olisi mukava kuulla myös mitä kuvaat?

   Poista
 2. Kuvaan aika paljon lähikuvia. Voit vaikka käydä katsomassa naamakirjassa https://www.facebook.com/T.S.Anttila/

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos