Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Ja sitten niitä kuvia napsimaan!

No niin, jos nyt sitten alkaa olla hallussa kameran käyttö, niin sitten ollaankin jo itse asian äärellä eli alkaa varsinainen hupi, toivottavasti;)
Vielä tosin on matkaa, että alkaa tajuta alan sanastoa,valon merkityksestä kuviin, objektiiveistä, kuvanvakaajista, tarkennuksesta, panoraamasta, polttovälistä ja ties mistä, oh no!

Ensimmäiset kuvat tulee luultavimmin napsittua innostuneena ennen kuin on sen kummemmin tutustunut kameraan tai edes avannut käyttöopasta, mutta onneksi nykyiset kamerat on asetettu toimimaan melkeinpä heti kun olet ne ostolaatikosta ottanut ulos, joten anna palaa vaan;)
Kuten olemme opetelleet uimaan, ajamaan pyörällä tai solmimaan kengän nauhat täytyy valokuvaamistakin harjoitella.
Ja jokaisen kuvan ottamisen jälkeen olet harjoitellut jo ja joku päivä vähän kuin itsestään muistat kameran esivalmistelut ja säädöt ja kuvakulmat ennen kuin painat laukaisinta, niin se homma vaan menee.

Sitten voikin alkaa mietttimään kuvatyylejä, kohteita ja muita asioita, jotka vaikuttavat kuviisi.Olet varmaan joskus kuvia katsellessasi miettinyt, että onpa hienot värit, upea valo, onnistunut poseeraus tai sitten kuvassa on ollut mielestäsi joku vika, joka on mielestäsi pilannut kuvan.

Nykytekniikalla vähän huonompiakin otoksia voi korjailla, eri kuvankäsittelyohjelmilla, jos niin haluaa, mutta myös ns.epäonnistuneista otoksista on itselle oppimateriaaliksi, niitä tutkimalla oppii virheistään ja seuraavalla kuvaus kerralla voit välttää kyseiset virheet kuvatessasi.

Nämä kuvat olen ottanut pari viikkoa sitten, kun ilmassa oli jo aavistus keväästä.
Oletteko olleet kuvaamassa jo keväisiä tunnelmia ja millaisia kuvia saitte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos