Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 17. maaliskuuta 2016

Erilaisia kuvauskohteita

Viime vuonna kesäni oikeastaan alkoi reissusta Tallinnaan, sää suosi reissua ja aurinko paistoi ja oli ihanan lämmintä. Tietysti minulla oli kamera mukanani ja sainkin kivoja kuvia. Huomaan matkoilla kuvaavani usein ovia, ikkunoita, rakennuksia ja omasta mielestäni kivoja yksityiskohtia.Taitaa olla niin, että vieraassa ympäristössä huomaa paljon sellaista mitä tutussa taas ei.Joskus käy niinkin, että miettii ottaako kameraa joka kävelyretkelle mukaansa, yleensä kuitenkin päädyn kantamaan sitä mukanani. Kuvaan paljon, joskus huomaan uppoutuvani kuvaamaan huomaamattani täysin keskittyneenä hetkeen. Uudet paikat innostavat aina, vaikka vanhoista ja tutuistakin paikoista löytää eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina ihan eri kuvakulmia ja tunnelmia.Kun lataa kuvia koneelle ja näkee lopputulokset, on mielenkiintoista tutkia, onko kuvista tullut sellaisia, kuin oletti, luuli, toivoi tai halusi...mutta nykyään on helppo käsitellä vähän huonompiakin otoksiaan jos niin haluaa tehdä.Kuviaan voi korjailla ja melkeinpä tehdä niistä ihan uudenlaisia kuvankäsittelyllä.Jokainen tietää miten lehtikuvia parannellaan, poistetaan vähän sieltä ja lisätään vähän tuonne, säädetään valotusta, värejä, tarkkuutta ja kontrastia.Tykkään todella paljon erilaisista lyhdyistä ja kuvaan niitäkin aina kun niitä osuu kohdalle;)

Mitä sinä kuvaat mieluiten, vai oletko "kaikkiruokainen" kohteidesi suhteen, miten aloitit kuvaamaan ja oletko innostunut jostakin aivan erityisesti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos